Már most jobb minden! Nem látják?!

Fidesz: adósságrendezés, béremelés és fejlesztés az egészségügyben

A Fidesz szerint ma adósságrendezés, béremelés és fejlesztés zajlik az egészségügyben - közölte a kormánypárt sajtóirodája csütörtökön a szocialista Kökény Mihály sajtótájékoztatójára reagálva.

2013.08.08 13:31MTI
Gyógytornász - feleslegesen ugrálnak?

A közleményben úgy fogalmaztak: "amikor a bukott baloldal a nehéz helyzetben lévő egészségügyet analizálja, saját bukott politikájának bizonyítványát láthatja".

A Fidesz szerint a kórházak azért fuldokolnak még ma is az adósságban, mert a baloldal - ahogy az országot, a családokat és a településeket - a kórházakat is eladósította. Az egészségügyi dolgozók azért hagyták el az országot, mert itthon éveken át csak kizsigerelték őket.

Ma a kórházak adósságrendezése, az egészségügyi dolgozók béremelési programja és az egészségügyi intézmények fejlesztése zajlik. Szeptemberben 95 ezer egészségügyi dolgozó kap havi 10-44 ezerrel forinttal nagyobb fizetést januárig visszamenően - írták.

Kökény Mihály csütörtökön egyebek között arról beszélt, hogy rekordot dönt a kórházi adósság, az idei bérkiegészítésből pont az alapellátás maradt ki. A betegellátáson spórolják meg a bérkiegészítéshez szükséges forrásokat - közölte, hozzátéve: a bérintézkedések ellenére meglódult a 40 év feletti szakorvosok és ápolók külföldre vándorlása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.