Néhányan csak "potyáznak"

Ózd polgármestere: a vízellátás mindenkinek biztosított

Az nem megy, hogy amíg az ózdiak többsége tisztességesen fizeti a rezsit, addig mások potyáznak, ugyanakkor a vízellátás mindenki számára biztosított

2013.08.05 17:18MTI

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP), Ózd polgármestere megismételte azt, amit korábban az MTI-nek eljuttatott közleményében fogalmazott: az ózdi képviselő-testület tavaly december 11-én megkezdte a településen működő 123 közkút fogyasztásának vizsgálatát, és megállapították, hogy sokan nem képesek azt megérteni, hogy a közpénzből fizetett közkutak kifejezetten vízivásra és nem szórakozásra, autómosásra, vagy éppen öntözésre vannak fenntartva. 

Volt olyan kút, amelyből egymillió liter víz fogyott egy év alatt, feltehetően nem ivásra használták ezt a mennyiséget - tette hozzá. A decemberben megkezdett felülvizsgálatok eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Mint mondta: az ipari mennyiségű vízfogyasztásnak akartak gátat szabni, és ez az egész városra érvényes, nem csak részekre, nem koncentráltak a cigánytelepekre. 

A törvény szerint 150 méteren belül mindenkinek biztosítani kell az ivóvizet, ez a testületi döntést követően is megmaradt - tette hozzá a polgármester, megjegyezve: a múlt hét közepétől folyamatos felülvizsgálat kezdődött a város összes, a határozatban jóváhagyott közkútjának üzembiztos működése érdekében. 

Fürjes Pál leszögezte: a kutakon az ivóvízfogyasztás továbbra is biztosított mindenki számára. Kérdésre válaszolva elmondta: hétfőn délelőtt hivatalában találkozott Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselővel. Az "ő javaslata alapján is, amely egyébként nyitott kapukat döngetett, a felülvizsgálatot folytatjuk, minden olyan megrongált kút, vagy amely nem tudja hozni az 5 liter/perces teljesítményt, vissza lesz állítva úgy, hogy a törvényes keretek között mindenki számára legyen biztosítva az ivóvíz-szolgáltatás" - közölte. 

"Továbbra sem tudjuk az autómosást, a köbméteres tartályba slagon történő vételezést biztosítani az egyébként nem fizetőknek, ez nem romatelepi kérdés", a kiskerttulajdonosok és az ügyeskedők voltak azok, akik igazán nagy fogyasztásokat csináltak - hangoztatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.