Kecskeméti repülőnap

Ma kezdődik a kétnapos haditechnikai bemutató

A kétnapos kecskeméti rendezvényen 142 repülőeszköz lesz a levegőben, és a reggel 8-tól este 7 óráig tartó légi bemutatók mellett a földön is számos programmal várják a látogatókat.

2013.08.03 08:18MTI

Az idei kecskeméti repülőnapra - amelyet két év kihagyás után tartanak meg - az eddigi legnagyobb repülőshowt szervezte meg a Honvédelmi Minisztérium (HM). A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség életével, a 75 éves légierő történetével, valamint a különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől a T72-es harckocsiig. A NATO Stratégiai Légiszállító Képesség (SAC) programjának keretében a pápai légi bázison állomásozó egyik C-17-es is bemutatja manővereit, s a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépein kívül idén hat külföldi - orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol - kötelék is bemutatkozik.

Látható lesz többek között a Balti Méhek öt L-39-es Albatrosz kiképzőgépe, a Török Csillagok kötelék nyolc F-5-ös szuperszonikus vadászrepülőgépe, valamint az őket kísérő C-160-as szállítógépek. A spanyol Sas Járőr kötelék C-101-esei mellett az Orosz Vitézek nagyméretű Szuhoj-27-es vadászrepülői és Iljusin-76-os teherszállítója is repül majd. Láthatják továbbá az olasz Trikolór Nyilai tizenegy MB-339-es repülőgépét, a lengyel légierő Szuhoj-22-es harcászati vadászbombázó repülőgépeit, a holland F-16-osokat, valamint a NATO A-3 AWACS légtérellenőrző repülőgépét is.

A hőség miatt a hétvégi kecskeméti repülőnap szervezői is rendkívüli intézkedésekkel készülnek: árnyékolókat és párakapukat állítanak fel, és vizet is osztanak a látogatóknak. A HM azt kéri, hogy aki a meleg vagy a napsütés miatt rosszul lesz, forduljon a vöröskereszttel jelölt egészségügyi ellátó központokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.