Mind a 116 választókerület szóba került

MSZP-Együtt-PM: szó esett a jelöltekről, de megállapodás nem született

Mind a 106 egyéni választókerület lehetséges jelöltjeiről szó esett, de megállapodás még nem született az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség pénteki egyeztetésén.

2013.08.02 13:23MTI

Erről Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke számolt be. Elmondta: mivel a felek korábban megosztották egymással jelöltnévsorukat, most végigmentek ezen körzetenként, tisztázták, hogy miért tartják alkalmasnak saját jelöltjüket, és értékelték az adott választókerület politikai viszonyait, az ellenzék esélyeit.
 
Az MTI kérdésre azt mondta: a jelölt személyéről még egyik körzetben sem állapodtak meg. A választókerületi jelöltekről tárgyaló négytagú munkacsoportban az Együtt-PM-et Szigetvári Viktor mellett Karácsony Gergely, az MSZP-t pedig Molnár Zsolt budapesti elnök és Tóbiás József frakcióvezető-helyettes képviseli. 

Szigetvári Viktor hangsúlyozta, hogy ez az első egyeztetés volt, a tárgyalások a következő két-három hétben folytatódnak, és céljuk, hogy augusztus végéig előkészítsék azt a megállapodást, amelyet Mesterházy Attila és Bajnai Gordon részvételével a pártvezetők köthetnek meg. Megerősítette, hogy a részletekről csak az egyezség után számolnak be a sajtónak. 

Szigetvári Viktor hangsúlyozta, hogy a megállapodás tartalma attól is függ majd, hogy közös listát állítanak-e a felek vagy csupán az egyéni jelöltállítást koordinálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.