Megszüntették a nyomozást Sz. Ferenc ellen

Fidesz-székház - a kerületi jegyzőhöz fordul az Együtt-PM

Az Együtt-PM a kerületi jegyzőhöz fordul a Fidesz Lendvay utcai székházának életveszélyes állapotának ügyében.

2013.07.29 13:36MTI

A kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea független országgyűlési képviselő elmondta, hogy az Sz. Ferenc ügyében nemrég napvilágot látott rendőrségi határozat értelmében a székház több helyen is életveszélyes. 

A demonstrálók szombaton jelentették be, hogy megszüntették a nyomozást - a március 7-i "székházfoglalásnál" biztonsági őrként fellépett - Sz. Ferenc és társai ellen. Az egyik demonstráló, Oláh Kata felidézte, hogy az egyik vallomás szerint azért hívták oda a biztonsági őröket, mert az épület életveszélyes állapotban volt, így kívánták megóvni a tüntetők testi épségét.
 
Szabó Tímea hétfőn azt közölte, többek között a Dózsa György út felőli bejárat felett bármikor vakolat és egyéb épületdarabok omolhatnak le, melyek súlyos vagy akár életveszélyes sérüléseket okozhatnak. Hozzátette: körülbelül tíz méter magasból több tíz kilogramm súlyú épületdarab zuhanhat a földre. 

Kijelentette: az Együtt-PM a VI. kerületi jegyzőhöz fordul az ügyben, hogy valóban fennáll-e ez az életveszélyes állapot. Ha igen, és tudomása is van róla, akkor milyen intézkedéseket tett annak érdekében, hogy megszüntesse a veszélyes állapotot, egyáltalán volt-e tudomása erről? - ismertette kérdéseiket. Mint mondta, közérdekű adatkéréssel tájékoztatást szeretnének kapni arról is, hogy készült-e építésügyi ellenőrzés a székháznál. 

Ha nem, akkor azt a kérdést szeretnénk feltenni a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak: honnan veszi azt, hogy az épület több helyen is életveszélyes, továbbá milyen adatok alapján hozott olyan határozatot Sz. Ferenc ügyében, hogy az épületből ezért kellett a demonstrálókat eltávolítani.
 
Ha valóban fennáll az életveszélyes állapot, akkor az Együtt-PM döbbenetesnek tartja, hogy sok ember életveszélyes körülmények között dolgozik - jelentette ki Szabó Tímea, hozzáfűzve: ha mindez igaz, akkor hogy akar egy országot kormányozni a Fidesz, ha még a saját dolgozóit sem tudja megvédeni. A sajtótájékoztató ideje alatt látható volt, hogy a székháznál építési munkálatok folynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.