Adósmentés

Devizahitel: Selmeczi szerint a baloldali kormányok kényszerítették rá a családokat

Korózs Lajos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: bérlakásprogramra, valamint a magáncsőd intézményének bevezetésére lenne szükség.

2013.07.29 13:04MTI

A baloldali kormányok kényszerítették a magyar családokat arra, hogy devizahiteleket vegyenek fel - reagált a Fidesz szóvivője arra, hogy Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja hétfőn bírálta a kormány adósmentő programját.

Selmeczi Gabriella balatonfüredi sajtótájékoztatóján több szerénységet javasolt Korózs Lajosnak, mivel - mint mondta - "a devizahitel-probléma azért állt elő, mert a szocialista kormányok megszüntették a forint alapú hiteleket, megszüntették gyakorlatilag az egész lakástámogatási rendszert".

Ezért 2010-re hozzávetőleg egymillió család otthonára került jelzálog - tette hozzá.

Megegyezte: a kormány adósmentési csomagja kapcsán Bajnai Gordonnak "most is az első gondolata az, hogy a bankokat hogyan segítse meg. Egyetlen szavuk sincs arra, hogyan lehetne a magyar családokat segíteni, támogatni."

Úgy vélte, a baloldal programjában egyetlen mondat sem szerepel arról, mit lehet kezdeni a devizahitelesekkel.

Felidézte: 2004 előtt szinte egyeduralkodók voltak a magyar piacon a forint alapú hitelek, mindössze egy százalékuk volt devizában. Aztán 2004 után minden megváltozott - tette hozzá.

"A lakosságot a baloldali kormányok arra kényszerítették, hogy devizahiteleket vegyenek fel, ráadásul ezt úgy tették, hogy a magyar családokat nem tájékoztatták arról, hogy mibe kezdenek. A bankok tudták, hogy mit jelent a devizahitel, a Gyurcsány-Bajnai kormányok is tudták, mit jelent a devizahitel, a magyar lakosság, azok a családok, akik igénybe vették ezt, nem tudták. Gyakorlatilag belecsalták őket ebbe a konstrukcióba" - jelentette ki Selmeczi Gabriella.

Korózs Lajos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: bérlakásprogramra, valamint a magáncsőd intézményének bevezetésére lenne szükség.

A politikus a Nemzeti Eszközkezelőt és az ócsai szociális lakásprogramot csődnek nevezte.

Korózs Lajos arra kérte a kormányt: senkit ne akarjon úgy megmenteni, ahogy a magán-nyugdíjpénztárakkal tette, vagy ahogy a takarékszövetkezetekkel tervezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.