Felsőoktatás

Klinghammer: a kormány teljesítette vállalásait

"A kormány teljesítette az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatók felvételére vonatkozó vállalásait, 55 ezer hallgatónál többet, 58 844-et vettek fel az intézmények."

2013.07.25 11:50MTI
Klinghammer István (Fotó: MTI)

Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára kitért arra is, hogy 16 kiemelt szak esetében a 240 pont felett teljesítőknek legalább 10 százaléka felvételt nyert államilag finanszírozott helyre, ami ugyancsak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával való megállapodásban szerepelt. Idén összesen 95 445-en jelentkeztek valamilyen felsőoktatási intézménybe, közülük 72 159-et vettek fel, ami több mint 75 százalékos arány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.