Összegzés

180 fokos fordulat és hőségriadó

Milliárdos távlatban az OTP-tól és a Szaturnuszig. Ez történt ma - olvassa el a ma.hu összefoglalóját!

2013.07.23 21:18ma.hu

Rémhírkeltés? Az OTP jogi lépések lehetőségét vizsgálja

"Az OTP Bank az európai stressz teszt alapján Európa harmadik legstabilabb bankja, tőkehelyzete és likviditása kiváló." Önt ez meggyőzte?


Csavar a Zimmerman-ügyben: életet mentett a gyilkos

George Zimmerman másodmagával kimentett egy négytagú családot azok fejtetőre állt autójából, miközben fél amerika követeli, hogy zárják börtönbe, mert lelőtt egy fiatal afroamerikait. Még sem ő az ördög?


Indonéz kávézó: a horogkereszteket eltávolítják, de Hitler marad

Nem zárja be, csak átalakítja náci jelképeket használó indonéz kávézóját tulajdonosa. Így is döbbenet...


Mégsem meszeli el az EU a távközlési különadót?

Visszavonja az Európai Bizottság azokat a kereseteket, amelyeket Magyarországgal, illetve Spanyolországgal szemben nyújtott be korábban az Európai Bírósághoz a távközlési szektorra kivetett különadókkal kapcsolatban. Mit is jelent ez?

Milliárdos távlatok


Szerdától másodfokú hőségriasztást rendelt el a tiszti főorvos

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ azt kéri, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen.


A nyár eddigi legerősebb hőhulláma vár ránk

A következő napokban a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében szerdára a hőség miatt négy megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést.


Így csináljunk hűs otthont ebben a nagy hőségben!

Az elkövetkezendő napokban a hőmérő higanyszála majdnem eléri a 40 fokot, nagy szükségünk van tehát néhány jó tippre, hogy el bírjuk viselni ezt a borzasztó hőséget! Lássuk!


Húsz méterrel emelkedhetett a tengerek szintje

Húsz méterrel emelkedhetett a tengerek szintje öt-hárommillió évvel ezelőtt, amikor hasonló globális felmelegedés zajlott le, mint manapság: az akkori éghajlati viszonyok következtében nemcsak a Déli-sark nyugati vidékéről és Grönlandról tűnt el a jég nagy része, hanem megolvadt a kelet-antarktiszi jégtábla is. Nekün annyi?

A nagy farok


"Néven szólítják egymást" a delfinek

Újabb bizonyítékot találták tudósok arra, hogy a delfinek "néven szólítják egymást". Felfedezték ugyanis, hogy egymás azonosítására egyéni füttyszót használnak. Érdekes...


Megvan Mexikó legnagyobb farka

Mexikói régészek arra a feltételezésre jutottak, hogy a Coahuila állam északi sivatagos részén, a közelmúltban kiásott 50 darab csigolya egy egészben fennmaradt dinoszaurusz-farok.


Az iPhone és Mac tulajdonosok pénzére utaznak

A Kaspersky Lab jelentése az adathalász támadások számának drámai növekedésére hívja fel a figyelmet. Ön veszélyben van?


Másfél milliárd kilométerről a Föld

A másfél milliárd kilométernyire lévő Szaturnuszról visszapillantva készített fotókat a Földről a NASA egy űrszondája: a fotók a megszokott űrfelvételeknél apróbbnak és halványabbnak mutatják a bolygót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.