Betegjog

Hétfőre várhatóak fejlemények a Szent János Kórház fura eseteivel kapcsolatban

Legkésőbb hétfőre várja az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) írásbeli kérdéseit a betegjogi vizsgálattal kapcsolatban a Szent János Kórház orvos igazgatója.

2013.07.20 11:11MTI

A Magyar Hírlap szombati számában Nyulasi Tibor igazgató kijelentette: nem érzi úgy, hogy az index.hu kipécézte volna a Szent János Kórházat. A hírportálhoz érkezett egy panaszlevél, így az újságíró teljes joggal utánajárt az ügynek.

A vizsgálat elindítója az az internetes lapban közzétett cikksorozat volt, amely az intézményben zajló ellátással, körülményekkel, illetve az orvosi, szakdolgozói munkával kapcsolatos betegpanaszokat mutatta be.

Nyulasi Tibor megjegyezte, mintegy száz megkeresésről számol be a cikk szerzője. Szerinte a levelek valóban rávilágítottak egyes anomáliákra és a Szócska Miklós egészségügyi államtitkár által elrendelt vizsgálattal is egyetértenek. Ugyanakkor kijelentette: összességében az OBDK vizsgálata után szeretnének véleményt formálni a kórházat ért vádakkal kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.