Munkahely

Czomba: nő az egyszerűsített foglakoztatás keretében dolgozók száma

Három év alatt két és félszeresére emelkedett az egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozók száma - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.

2013.07.18 13:51MTI
MTI

A kormányváltáskor 80 ezer főt foglalkoztattak idényjellegű munkában, illetve egyszerűsített foglalkoztatással, 2011-ben 140 ezer, 2012-ben 170 ezer, 2013 júniusában már közel 200 ezer főt - mondta Czomba Sándor.

Az idényjellegű munkák közé elsősorban mezőgazdasági és idegenforgalmi tevékenységek tartoznak, további jelentős alkalmi foglalkoztató a vendéglátás és a kereskedelem - közölte az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.