Szeptemberben

Devizahitelek - "minden eddiginél nagyobb" tüntetést szervez a Jobbik

Szeptemberben "minden eddiginél nagyobb" tüntetést szervez a Jobbik civil szervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében.

2013.07.09 18:33MTI
Fotó: MTI

Vona Gábor, a Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja folytatja a jogi, a politikai és az utcai nyomásgyakorlást a devizakárosultak helyzetének megoldása érdekében. 

Ugyanakkor a keddi kerekasztal résztvevői úgy tájékoztatták: a türelem a politikai és a jogi úttal kapcsolatban egyre inkább fogy, és egyre nagyobb az igény az utcai megmozdulásokra. Hangsúlyozta: az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak "nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik". 

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa kiemelte: amíg nem rendezik a társadalom egyre nagyobb részét érintő problémát, addig a magyar gazdaság nem tud újraindulni.
 
A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert "ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek", valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását - ismertette Z. Kárpát Dániel. 

A Kúria múlt csütörtökön érvényesnek mondta ki az általa vizsgált perben egy magánszemély és az OTP Bank között kötött devizahitel-szerződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.