Július 8-án lesz a temetés

Martin Schulz is beszédet mond Horn Gyula ravatalánál

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, a volt miniszterelnökök, valamint a jelenlegi kormányfő ugyancsak tiszteleg majd Horn emléke előtt. Orbán Viktor koszorút helyez el a sírnál, de beszélni nem fog.

2013.07.06 09:22MTI
Fotó: MTI

Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke, illetve a tervek szerint Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter is beszédet mond Horn Gyula néhai miniszterelnök ravatalánál.

A Népszava szombati száma szerint Hans-Dietrich Genscher egykori külügyminiszter, aki annak idején Horn Gyulával előkészítette a határnyitást, a német kormányt képviseli a gyászszertartáson. Csehországot a kormányválság miatt a Budapestre akkreditált nagykövet képviseli, Szlovákiából Tomás Borec igazságügy-miniszter jön a temetésre. Ausztria nevében szintén a nagykövet rója majd le kegyeletét Horn Gyula ravatalánál, az európai intézmények nevében Martin Schulz lesz jelen.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, a volt miniszterelnökök, valamint a jelenlegi kormányfő ugyancsak tiszteleg majd Horn emléke előtt. Orbán Viktor koszorút helyez el a sírnál, de beszélni nem fog - olvasható a Népszavában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.