Parlagon hever a fűkérdés

Nincs egységes szabályozás a parlagfű ellen

Szabó Máté szerint nincs egységes, átfogó szabályozás a parlagfű elleni védekezésről, az ombudsman önkormányzati szintű stratégia kidolgozását javasolta.

2013.07.04 23:29MTI

Az alapvető jogok biztosa csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormány a parlagfű elleni védelemmel kapcsolatban 2012-től kezdődően rövid és középtávú védekezési akciótervet fogadott el, átfogó kormánystratégiát alkotott.

Kifogásolta azonban, hogy nincs egységes, átfogó szabályozás a parlagfű elleni védekezésről, ezért annak hatékonyabbá tétele érdekében azt javasolta a belügyminiszternek, hogy fontolja meg egy önkormányzati szintű stratégia kidolgozását, amely a parlagfű terjedésének, veszélyeztetettségének és az ellene való fellépésnek a helyi sajátosságaira is figyelemmel lehet.



A biztos felkérte a kormányt, hogy a probléma összetettsége miatt hozzon létre tárcaközi bizottságot az érintett minisztériumok zavartalan együttműködése érdekében, illetve a közmédia lehetőségeit kihasználva helyezzen kiemelt hangsúlyt a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek terjesztésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.