Rasmussennel tárgyalt

Orbán: értéknek kell tekinteni a hadsereget

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: nincs erős ország tiszteletre méltó hadsereg nélkül.

2013.07.01 18:28MTI

A miniszterelnök a Parlamentben tárgyalt Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral. 

A kormányfő újságírók előtt elmondta: a NATO egyik fontos kérdése a jövőt illetően, hogy a tagállamok milyen gazdasági állapotban vannak, és mennyi pénzt tudnak fordítani katonai kiadásokra és fejlesztésekre. Egyetértettek a főtitkárral abban - folytatta Orbán Viktor -, hogy bár kétségkívül válság van, de nem szabad feladni a korábban elért biztonsági szintet és azokat a megállapodásokat sem, amelyek szerint "a biztonsági képességeinket magas szinten fogjuk tartani". 

Elmondta a főtitkárnak azt is - ismertette -, hogy nemcsak a nemzetközi elkötelezettségek miatt, hanem "saját nemzeti érdekeink okán is nekünk fejleszteni kell a hadsereget", értéknek kell tekinteni a hadsereget, valamint a NATO-n belüli katonai együttműködés rendszerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.