"A legnagyobb trafikmutyi-gyáros"

"A nemzet trafikosa" - jelképesen szobrot állított Lázárnak a DK

Jelképesen szobrot állított Lázár Jánosnak a Demokratikus Koalíció (DK) a Fidesz Lendvay utcai székháza mellett. Varju László ezt azzal indokolta, hogy Miniszterelnökséget vezető államtitkár a "legnagyobb trafikmutyi-gyáros".

2013.07.01 14:12MTI
Fotó: MTI

A hétfői sajtótájékoztató előtt a székház oldalsó kerítésére egy, Lázár Jánost teljes futballista-felszerelésben ábrázoló fotómontázst akasztottak, ahol a mezen és a nadrágon a "nemzet trafikosa" felirat volt olvasható. A képre Varju László később úgy hivatkozott, mint az államtitkárnak állított szoborra. 

A független országgyűlési képviselő a nemzeti dohányboltok indulása kapcsán azt mondta, Lázár János mindent elkövetett annak érdekében, hogy a kisvállalkozók egy jelentős része csődbe menjen, közben pedig a Fideszhez közel álló személyiségek minél gazdagabbakká váljanak. Kijelentette: a trafikpályázattal "ötezer Fidesz pontot" hoznak létre az országban. 

Hangsúlyozta, hogy ezekben a boltokban fagylaltot is lehet majd árusítani, szerencsejátékot is lehet majd folytatni, miközben a dohányárun tíz százalék lesz a nyereség. Egyúttal arra is kitért, hogy hétfőn nemcsak a Nemzeti Dohányboltok nyitottak ki, de elindult a használatarányos útdíj (e-útdíj) is. Szavai szerint ahhoz képest, hogy az ország évek óta készül a rendszer bevezetésére, az "teljes káosszal valósul meg". 

Hétfőn országszerte több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyitott meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. A koncessziós jogot nem nyert hagyományos trafikok július elsejéig vehettek cigarettát, amelyet még július 15-ig adhatnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.