Devizahitelek

A Képviselői Irodaházhoz tartanak a tüntetők - szabálysértő a vonulás

A tüntetők "le a bankokkal", "elég volt", "követeljük a devizahitelek eltörlését" jelszavakat kiáltozva vonulnak. A menet a Kúria Markó utcai épülete elől indult, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért.

A tüntetés képekben képgaléria

2013.06.25 16:21MTI
Katt a képre - galéria nyílik! A tüntetés képekben

A Képviselői Irodaházhoz vonul az a három-négyszáz ember, aki eddig a Kúria épülete előtt demonstrált, miközben a legfelsőbb bírói fórum egy devizahiteles ügyét tárgyalta kedd délelőtt.

A tüntetők "le a bankokkal", "elég volt", "követeljük a devizahitelek eltörlését" jelszavakat kiáltozva vonulnak. A menet a Kúria Markó utcai épülete elől indult, majd az Oktogonon és a Blaha Lujza téren át az Astoriához ért. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint az egy magánszemély szervezésében kezdődött demonstráció erős rendőri biztosítás mellett halad.

A tüntetés útvonalán gyakorlatilag áll az autóforgalom, a menet résztvevői időről időre megállnak az útba eső bankfiókoknál, ahol "gyertek ki" felkiáltásokkal tiltakoznak a devizahitelek ellen. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a fiókokat is rendőrök védik.

A menetet felvezető gépkocsiból folyamatosan csatlakozásra szólítják fel a járókelőket.

Délelőtt a Kúria Markó utcai épülete előtt - ahol egy devizahiteles ügyét tárgyalták - több százan demonstráltak.

A Kúria július 4-ére halasztotta a döntést, ezt követően indultak el a tüntetők az Oktogon irányába.

A Kúria felülvizsgálati eljárásban egy devizahiteles OTP Bank ellen indított perét tárgyalja. A hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kéri azért, mert a bank nem tüntette fel az árfolyamrés, az átváltás költségét a hitelszerződésben.

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság a devizahiteles ügy bírósági tárgyalása után kezdett, nem bejelentett vonulásos demonstráció szervezője ellen - közölte a BRFK szóvivője kedden az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta: a Kúria épülete előtt bejelentett demonstráció zajlott, ennek megfelelően a tömeg elindult egy meghatározott útvonalon. A tüntetők közül azonban kivált egy nagyobb csoport, amely más irányba indult el, mint ami a bejelentésben szerepelt. Ennek a csoportnak a szervezőjét azonosították, és ellene tesz szabálysértési feljelentést a rendőrség - tette hozzá.

Délelőtt a Kúria Markó utcai épülete előtt - ahol egy devizahiteles ügyét tárgyalták - több százan demonstráltak.

A Kúria július 4-re halasztotta a döntést, ezt követően indultak el a tüntetők az Oktogon irányába.

A Kúria felülvizsgálati eljárásban egy devizahiteles OTP Bank ellen indított perét tárgyalja. A hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kéri azért, mert a bank nem tüntette fel tételesen az átváltás, az árfolyamrés költségét a hitelszerződésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.