Egy ember meghalt, hárman sérültek

Felmentették a halált, és maradandó sérüléseket okozó Tesco-s faszénbegyújtó folyadék beszerzőjét

A Budakörnyéki Járásbíróság hétfői ítéletében felmentette a vádak alól a Tesco kapcsolattartóját, aki rossz minőségű lengyel faszénbegyújtó folyadékot szerzett be 2003-ben az áruháznak. A grillezéshez használható olaj egy ember halálát okozta, hárman pedig maradandó sérüléseket szenvedtek.

2013.06.24 16:44Havariapress

A Tesco 2003-ben kezdett forgalmazni márkás termékként, egy Lengyelországból behozott faszénbegyújtó olajat, ami több tragédiához vezetett. 2003 májusában a Duna-parton grillezett egy család, és a faszénbegyújtó olaj palackjának légtere berobbant. 

Egy asszony testén 40 százalékban másod- és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították, ahol később életét vesztette. Ugyanezen a napon egy család szintén grillezett kertjében. A férfi a kerti tűzhelybe locsolt az olajból, amitől körülbelül 2 méteres lángcsóva csapott fel, két nőt megégetve. Mindkét asszony maradandó, másodfokú égési sérüléseket szenvedett. 

Júniusban egy paksi család akart sütni udvarában, ahol miközben a férfi rálocsolta a szénre az olajat, szintén berobbant a flakon légtere, és a tűzhelytől körülbelül 8 méterre álló nőre csapott a láng. Az asszony testén maradandó hegesedést okoztak a lángok. A rossz minőségű terméket a vádlott - egy kft. kereskedelmi vezetője, aki a Tesco kapcsolattartója volt - importálta Lengyelországból. 

A kapcsolattartót a Budakörnyéki Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével és rossz minőségű termék forgalomba hozatalával vádolta meg. A Budakörnyéki Járásbíróság hétfői ítéletében a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette, mivel nem állapított meg olyan foglalkozási szabályt, amit megsértett volna.
 
Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész fellebbezett bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében, ezért az ítélet egyelőre nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.