Pénzügyi intézkedések

A Fidesz támogatja a bejelentett Varga-lépéseket

A Fidesz támogatja a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket, mert azok a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését szolgálják, egyúttal ismét a méltányos közteherviselés gazdaságpolitikáját bizonyítják - mondta sajtótájékoztatóján Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője.

2013.06.17 18:15MTI
MTI

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn közölte: a kormány a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek.

Hoppál Péter ezzel kapcsolatban emlékeztetett, Brüsszelben a héten döntenek a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás végleges megszüntetése ügyében. A Fidesz támogatja a bejelentett kormányzati javaslatokat, azok ugyanis azt szolgálják, hogy az emberek végre felszabaduljanak az alól a nyomás alól, ami Magyarországon volt a szocialisták miatt, akik egyszer sem tudták teljesíteni az államháztartásra vonatkozó európai uniós előírást - mondta.

A szóvivő szavai szerint az adóátrendezések ismét a méltányos közteherviselés gazdaságpolitikáját bizonyítják.

Hoppál Péter a tájékoztatón szólt a hétfőn közzétett építőipari adatokról is. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint az építőipar termelése 9,8 százalékkal nőtt áprilisban az egy évvel korábbihoz képest a márciusi 9,9 százalékos emelkedést követően. Tartósan növekvő pályán a magyar építőipar - értékelte a számokat a Fidesz szóvivője, hozzátéve: a kormány a megalakulása óta számos lépést tett azért, hogy a válság miatt legyengült építőipar újra erőre kapjon. Az intézkedések legfontosabbika az adminisztrációs terhek csökkentése volt - mondta, eredményesnek nevezve a lánctartozások elleni küzdelmet is.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP és az LMP közösen kezdeményezi az alkotmány módosítását, Hoppál Péter úgy reagált: az MSZP-nek nincs erkölcsi alapja "demokráciából leckét adni". Nem úgy tűnik, hogy az MSZP és az LMP kezdeményezte alaptörvény-módosítás a magyar emberek érdekét szolgálná - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.