Vádemelést javasol a rendőrség

Páva Zsolt lányának megtámadása - befejeződött a nyomozás

A rendőrség alapos gyanúja szerint a 23 éves férfi volt az, ki április 5-én hajnalban, egy belvároshoz közeli területen bántalmazta a 20 éves lányt, majd kilencnapi bujkálás után feladta magát.

2013.06.12 19:35MTI

Befejezte a nyomozást a rendőrség a napokban a Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lánya elleni áprilisi támadás ügyében, és vádemelést javasol a feltételezett elkövető ellen.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség internetes oldalán azt közölte, hogy az ügy iratait továbbították a megyei főügyészségnek, és Ny. Zoltán pécsi lakossal szemben kifosztás és más bűncselekmények miatt kérnek vádemelést.

A rendőrség alapos gyanúja szerint a 23 éves férfi volt az, ki április 5-én hajnalban, egy belvároshoz közeli területen bántalmazta a 20 éves lányt, majd kilencnapi bujkálás után feladta magát. Az MTI akkor bűnügyi forrásból úgy értesült: Ny. Zoltán kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt a támadás után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. Súlyosan megsérült, kórházi ellátásra szorult.

A polgármester lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról is tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott e megrázó témáról.

"Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - írta a közleményben.

Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.