Próbálnak mindenre felkészülni

Árvíz - megerősített szolgálattal készülnek a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai felkészültek az árvíz miatt fellépő esetleges vészhelyzetekre, az érintett területeken megerősítették szolgálatukat.

2013.06.05 10:57Havariapress

Az OMSZ vezetője folyamatosan részt vesz a Nemzeti Veszélyhelyzet-Kezelési Központ koordinációs munkálataiban. A mentők az árvízi felkészülés során az érintett területeken időben megerősítették szolgálatukat, mentőerőket csoportosítottak át és felmérték a betegszállítási, illetve kórházi beteg-elhelyezési lehetőségeket. 

A mentőkocsik számára megközelíthetetlenné váló települések esetében mentőhelikopterek is segíteni tudják a rászorulók megfelelő ellátását. A felkészülés részeként a mentők folyamatos, operatív kapcsolatot létesítettek az érintett területek háziorvosaival, kórházaival és betegszállító vállalkozásaival is annak érdekében, hogy minden bajba jutott ember gyors és megfelelő segítséget kaphasson. 

A Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság minden szükséges forrást biztosít a mentőtevékenység folyamatos, zavartalan, tervszerű és összehangolt teljesítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.