Javaslatok a rasszizmus ellen

Balog Zoltán fogadta Orosz Ferencet, a Wallenberg Egyesület elnökét

Az emberi erőforrások minisztere hétfőn hivatalában fogadta Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét, akit április 28-án bántalmaztak egy sporteseményen.

2013.06.03 18:17MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: az egyesület elnöke átadta a megbeszélésen a sportért is felelős miniszternek azokat a javaslatokat, amelyeket a sporteseményeken történő rasszista megnyilvánulások visszaszorításért dolgoztak ki.
 
Balog Zoltán ígéretet tett arra, hogy a dokumentumot eljuttatja a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, és személyesen is segíti a javaslatok megvalósulását - tették hozzá. Orosz Ferencet, a második világháború alatt magyarországi zsidókat mentő svéd diplomata nevét viselő egyesület vezetőjét április 28-án egy futballmeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját. Akkori elmondása szerint a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, valamint "Sieg Heil"-t kiabáltak.
 
Orosz Ferenc egy idő után szólt nekik, hogy hagyják abba, ekkor megfenyegették, és "zsidó kommunistának" nevezték. A mérkőzés végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is Sieg Heil", majd a másik megütötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.