Kancsendzönga

Hihetetlen, hogy nem élnek: az utolsó képek Erőssről és Kissről

Előkerültek azok a képek, amik legutoljára készültek Erőss Zsoltról és Kiss Péterről, még a csúcs meghódításakor.

Így hódították meg a csúcsot Erőss és Kiss - az utolsó képek róluk >>> képgaléria

2013.06.02 15:07MTI
A nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsán Kiss Péter (j) és a spanyol Oscar Cadiach 2013. május 20-án

A Magyarok a világ nyolcezresein program közreadta a kancsöndzongai csúcshódítás után elhunyt magyar hegymászókról készült utolsó képeket. Kiss (kék nadrágban) és Erőss (sárga felsőben) a képeken a spanyol Oscar Cadiach (zöld kabát) és az olasz Mario Vielmo (piros kabát) társaságában látható. Utóbbiaknak sikerült szerencsésen lejutniuk.

A nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsán Erőss Zsolt (b) és a spanyol Oscar Cadiach 2013. május 20-án

Mint azt Kollár Lajos, az expedíció vezetője a 4bakancs.com-nak adott interjújában elmondta: Erőss és Kiss nagyon jó állapotban voltak a csúcstámadás előtt, de kisebb távot kellett volna hagyniuk az utolsó napra. A tragédia legfőbb oka a kevés folyadék lehetett. Az expedíció vezetője arról is beszámolt, hogy a bajba került magyarok megsegítésére felbérelt serpák nem indultak el segíteni, hanem inkább visszatértek az alaptáborba.

A nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsán Kiss Péter (j), a nepáli Bibas Gurung (b) és az olasz Mario Vielmo (b2) 2013. május 20-án


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.