Margitsziget

A XIII. kerületiek szerint Tarlós félrebeszél

Tarlós István azt mondta, a főváros rendelkezni akar a saját tulajdonával, elkészült a Margitsziget fejlesztési koncepciója, a sziget bevételei pedig a fővárost illetik, ha már a XIII. kerület "ismeretlen célokra" éli fel ezt a pénzt.

2013.05.29 19:52MTI
Fotó: MTI

A XIII. kerületi önkormányzat szerint Tarlós István főpolgármester a kerülettel kapcsolatos véleményével nevetségessé teszi magát, félrebeszél, az általa elmondottak az önkormányzati törvény ismeretének hiányát tükrözik.

Az önkormányzat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a főpolgármester korábbi sajtótájékoztatójára reagált. Tarlós István azt mondta, a főváros rendelkezni akar a saját tulajdonával, elkészült a Margitsziget fejlesztési koncepciója, a sziget bevételei pedig a fővárost illetik, ha már a XIII. kerület "ismeretlen célokra" éli fel ezt a pénzt. Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a Margitsziget esetében a főváros vagyontárgya után a kerületi önkormányzat szedi be az adókat. Csak az építményadóból 130 millió forint bevétele van, amelyet nem forgat vissza a fejlesztésbe - tette hozzá. Közölte azt is, hogy a kerületi főépítész parcellázásra vonatkozó nyilatkozatai a "büntetőjog határát súroló rágalmak, politikai hisztériakeltések".

Arató György XIII. kerületi főépítész több lapnak is azt nyilatkozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2009-ben elfogadta a Margitsziget stratégiai tervét, ennek alapján készült egy szabályozás, amely gyakorlatilag felparcellázná a szigetet.

A főpolgármester sajtótájékoztatóján a Margitsziget hovatartozásáról szóló népszavazási kezdeményezést blöffnek nevezte, jelezve, hogy nincs erre vonatkozó kötelezettség.

A XIII. kerületi önkormányzat közleményében visszautasította a főpolgármester által elmondottakat. Véleményük szerint az elhangzottak az önkormányzati törvény ismeretének hiányát tükrözik, és nélkülözik az önkormányzati gazdálkodásra vonatkozó minimális ismereteket. Azt írták, Tarlós Istvánt "ebben is, mint a parcellázás kérdésében nem a valóság érdekli, hanem félrebeszél."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.