A megelőzésre kell koncentrálni

Martonyi: a terrorizmus elleni harc fontos feladat

"A terrorizmus az egyik legkomolyabb biztonságpolitikai kihívás, az ellene való harc és a radikalizmus megelőzése fontos feladata az országoknak."

2013.05.29 11:23MTI
Fotó: MTI

Martonyi János külügyminiszter a terrorizmus megelőzéséről tartott nemzetközi konferencián vett részt szerdán, Budapesten.
 
Martonyi János a tanácskozás megnyitóján hangsúlyozta: a radikalizmus, a szélsőségesség és a terrorizmus összekapcsolódik, ezért kell megelőzni a radikalizmus terjedését a társadalomban. 

Egyre nagyobb fenyegetést jelentenek az egyedül cselekvő terroristák és az új terroristacsoportok - tette hozzá. Véleménye szerint a világháló könnyen lehetőséget adhat a terroristák toborzására, és ez ráirányította a figyelmet a megelőzés jelentőségére a terrorizmus elleni harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.