Aknagránát a városházán

A belvárosi lakóépületek kiürítése után lezárják a Károly körutat is

Egy 82 milliméteres, második világháborús szovjet aknagránátot találtak a Főpolgármesteri Hivatal Gerlóczy utcai épületének tetőszerkezetében csütörtök délben.

2013.05.23 15:40MTI

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a robbanószerkezetet a tető felújítása közben fedezték fel. A gránátra kilőtt állapotban találtak rá, törött gyújtószerkezettel.

A környéket kétszáz méteres sugarú körben lezárták, a Főpolgármesteri Hivatalt is kiürítették, az épületegyüttest több mint ezer embernek kellett elhagynia.

A környező épületek kiürítése után - a tervek szerint este 7 óra körül - körülbelül 20 percre lezárják a Károly körutat is a gyalogos és közúti forgalom elől.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a közeli lakóházak kiürítése várhatóan 500 embert érint. Az V. kerületi védelmi bizottság a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumot, valamint a Kertész utca 30. és a Dob utca 83. alatti házat jelölte ki befogadóhelynek, ott gondoskodnak a lakókról - tette hozzá.

A szóvivő kitért arra is: létrehoztak egy információs vonalat (872-7272), és azon keresztül is tájékoztatják az érdeklődőket a Gerlóczy utcai intézkedéssorozatról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.