Örülnek, hogy nem egyhangú volt az Ab-elutasítás

Bárándy nem örülne, ha továbbra is büntetlenül lehetne "cigányozni, zsidózni"

Nem volt elhibázott lépés a gyalázkodásról szóló törvénymódosítás benyújtása és a jövőben sem az, ha e probléma megoldását jogszabály-módosításban látjuk - mondta Bárándy Gergely keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

2008.07.01 14:13MTI

A szocialista képviselő mindezt annak alapján közölte, hogy a módosítás megsemmisítésével három alkotmánybíró nem, vagy nem teljesen értett egyet.

Bárándy Gergely úgy fogalmazott: annak viszont nem örülnek, hogy a köztársasági elnök indítványára hozott határozat alapján továbbra is büntetlenül és nyíltan lehet "cigányozni, zsidózni vagy a magyar nemzetet durván szidni".

Megjegyezte, annak sem örülnek, hogy az alkotmánybírák többsége nem értett egyet az ő jogi érvelésükkel. Felhívta a figyelmet, hogy aki a hétfői döntés után triumfálni akar az vigyázzon, mert meg találja bántani azt a néhány százezer vagy millió embert, akiknek a törvénymódosítás védelmet nyújtott volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.