Turisztikai desztinációs menedzsment

Befejeződött a gyulai gyógyhelyi TDM-fejlesztési program

Befejeződött a gyulai gyógyhelyi TDM-fejlesztési program 118,2 millió forintból. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a projektköltségek 77,9 százalékára nyert EU- és hazai támogatást.

2013.05.05 08:41MTI

A programot megvalósító Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. közleménye szerint a programban támogatott fejlesztések között szerepelt a gyulai gyógyhelyi alapprogramok kiegészítése, hajókirándulás a Fekete-Körösön, termékkóstolás helyi termékek manufaktúra üzemeiben. Kirándulás Aradra és Máriaradnára. Új turisztikai honlap, online szálláshelyfoglalás és programkínálat kialakítása.

A Brüsszel által is támogatott projektnek köszönhetően nőtt Gyula város idegenforgalmi teljesítménye - hangsúlyozza a közlemény.

A KSH adatai szerint a vendégéjszakák száma 40,7 százalékkal bővült 2010 és 2012 között, az önkormányzat idegenforgalmi adóbevétele 56,5 százalékkal. A helyi szállásadókat és szolgáltatókat tömörítő TDM (turisztikai desztinációs menedzsment) szervezetben 75 százalékkal bővült a szálláshellyel rendelkező tagok száma, a turisztikai szolgáltatók köre 43,3 százalékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.