Több százan jelentek meg

Anticionista tüntetés - 35 embert igazoltattak

A fővárosi Vértanúk terén tartott szombati rendezvényhez kapcsolódóan a rendőri biztosításba bevont erők 35 embert igazoltattak.

2013.05.04 19:10MTI

A rendezvény biztosításába bevont erők adatairól nem adtak tájékoztatást. A Vértanúk terén a Jobbik tartott több száz fős hallgatóság előtt tüntetést, amelyet a bolsevizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére hirdettek meg a vasárnap a magyar fővárosban kezdődő Zsidó Világkongresszus kapcsán. 

Egy, a tömegben elöl álló férfi rövid ideig egy horogkeresztet ábrázoló lapot tartott a kezében, őt a rendőrök igazoltatták. A lapon a horogkeresztet jobbikos politikusok fotóiból kialakított montázs formázta, mellette "Pirézia Díszpolgárai" felirattal vezető jobbikos politikusok képei szerepeltek. 

A tüntetés kezdetével egy időben a közeli Szabadság téren egy a Facebookon szerveződött 30-40 fős csoport szocialista politikusok részvételével a pártrendezvény miatti tiltakozásul flashmobot (villámcsődületet) tartott. A rendőrség a mintegy negyedórás flashmob idejére laza sorfalat állt a két rendezvény között, atrocitás, rendbontás nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.