Körúton

Tour de Mesterházy

Marcaliban kezdte meg vidékjáró körútját Mesterházy Attila, hogy felkészítse az MSZP vidéki aktivistáit, akik a leendő kampánycsapatot alkotják majd.

2013.04.24 21:38MTI

A pártelnök az MTI-nek azt mondta, körútja első állomásán több mint kétszáz somogyi és zalai aktivistával beszélték át a feladatokat és a párt főbb üzeneteit a választóknak. A fő témák egyike a szocialisták felsőoktatást érintő ötpontos - egyebek között az első évfolyamos hallgatók tandíjmentességéről, illetve a hallgatói nyilatkozatok eltörléséről szóló - programja, amelyet törvényjavaslat formájában a jövő héten kívánnak a parlament elé terjeszteni.

További fontos témakörként szóba került az alapvető élelmiszerek áfájának 27 százalékról 5 százalékra csökkentése, amelyet a párt kormányra jutása estén meg kíván valósítani. Szó esett a dohánytermékek árusításának új rendszeréről is, amellyel Mesterházy Attila szerint több tízezer családot fosztott meg a kormány a megélhetéstől, "Fidesz közeli embereknek adva az árusítás lehetőségét", "a földügyekhez hasonló forgatókönyv szerint". A pártelnök útjának következő állomása csütörtökön Ajkán lesz, ahol Veszprém- és Vas megyei aktivistákkal találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.