Árvíz/belvíz

Másodfokú készültség a Tisza szegedi szakaszán

Másodfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget csütörtök déltől a Tisza szegedi vízmércéhez tartozó szakaszán.

2013.04.18 10:20MTI

 Borza Tibor védelemvezető-helyettes közölte, a Tisza magas vízállására és a folyó áradó tendenciájára tekintettel a Hármas-Körös alsó két őrjárásában pedig harmadfokúra emelték a készültséget.
   
Csütörtök déltől az ATI-VIZIG működési területén csaknem 238 kilométeren másod-, 14,8 kilométeren pedig harmadfokú az árvízvédelmi készültség.
   
Az Alsó-Tisza tetőzése a hét végére várható: Mindszentnél a harmadfokú készültségi szintet megközelítő, Szegednél kevéssel másodfok fölötti vízállással.
   
A belvízhelyzet a védekezési munkának és a kedvező időjárásnak köszönhetően tovább javult, így egy kivételével valamennyi belvízvédelmi szakaszon szerdán, illetve csütörtökön megszűnik a területi készültség. Az igazgatóság területén 26 szivattyútelep üzemel, ezek szerdán összesen 2,5 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. A belvíz borította terület nagysága 25 ezer hektár – tudatta a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.