Konvergenciaprogram

MSZP: "hisszük, ha látjuk", hogy nincs szükség megszorításra

A kormány azzal számol, hogy az idén újraindul a növekedés, 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiány és ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre - mondta Varga Mihály.

2013.04.16 15:50MTI

"Hisszük, ha látjuk" - reagált az MSZP arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter a konvergenciajelentés keddi ismertetésekor azt mondta, nincs szükség további intézkedésekre a költségvetési egyensúly megteremtéséhez.

A kormány azzal számol, hogy az idén újraindul a növekedés, 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiány és ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre - mondta Varga Mihály.

A szocialisták az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy gazdasági növekedés helyett folyamatos csökkenés van, új munkahelyek helyett még a régiek is megszűnnek, az államadósság nem csökkent, a költségvetést pedig a nyugdíjvagyon lenyúlásával, 30 új adóval és brutális lakossági megszorításokkal sikerült "egyensúlyba" hozni.

A kétharmados Fidesz gazdaságpolitikája az elmúlt három évben eredmények helyett csak folyamatos megszorításokat hozott - olvasható a kommünikében.

Az MSZP bírálja a kormányt azért is, mert - mint írták - egy átlagos családra mintegy félmillió forint pluszterhet rakott. A fogyasztókkal megfizettetett különadók, az európai rekordáfa, a legyengített forint miatt megugró törlesztő részletek fojtogatják a családokat - fogalmaztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.