Az európai kereszténység lehetőségeiről

Orbán Viktor az Egyházak Világtanácsának főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel hivatalában fogadta Olav Fykse Tveitet, az Egyházak Világtanácsa főtitkárát, Steinbach Józsefet, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnökét és Fischl Vilmost, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát.

2013.04.10 10:07MTI

A megbeszélésen - amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is - szót váltottak az európai kereszténység értékalapú felelősségvállalásának lehetőségéről, a nemzetközi keresztény szolidaritásról, kiemelt figyelemmel a fenyegetett keresztény közösségekre - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. 

Hozzátette: a főtitkár az Egyházak Világtanácsa és a nemzetállamok közötti együttműködésről számolt be. A felek méltatták a vallások közötti párbeszédet. A miniszterelnök hangsúlyozta a magyar kormány elkötelezettségét az emberi méltóság védelmében - olvasható a sajtófőnök tájékoztatásában.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.