A PM szerint

Taxisvita: az utasok kárára akar megoldást a főváros?

"A javaslat rossz az utasnak, rossz a taxisnak, de pár fuvarszervezőnek jó lesz."

2013.04.09 14:54MTI

A Párbeszéd Magyarországért fővárosi közgyűlési politikusa szerint a főváros a taxisok és a fuvarszervezők közötti vitát az utasok kárára akarja megoldani a taxirendelettel

Somfai Ágnes a Fővárosi Közgyűlés keddi rendkívüli ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ha megszavazzák az előterjesztést, akkor nagy mértékű áremelkedés lesz Budapesten a taxiknál, emiatt kevesebben választják majd ezt a közlekedési módot, és csak pár tőkeerős társaság marad a piacon. A javaslat rossz az utasnak, rossz a taxisnak, de pár fuvarszervezőnek jó lesz - tette hozzá.

A Párbeszéd Magyarországért szerint kormányrendelettel kellene szigorítani a taxiengedélyek kiadását, az ellenőrzéseket pedig szankciórendszerrel kellene hatékonnyá tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.