A horvát elnök köszönetet mondott Magyarországnak

Áder János Horvátországba látogat csütörtökön

Áder János köztársasági elnök csütörtökön Zágrábba látogat, hogy találkozzon horvát kollégájával, Ivo Josipoviccsal.

2013.04.09 13:51MTI

A magyar államfő és vendéglátója tárgyalásuk után közös sajtónyilatkozatot tesznek.
   
Áder János találkozik Zoran Milanovic horvát miniszterelnökkel is, majd megkoszorúzza Antall József egykori magyar kormányfő szobrát a politikusról elnevezett zágrábi sétányon.
   
A KEH közlése szerint a köztársasági elnök pénteken indul vissza Budapestre.
   
Ivo Josipovic tavaly novemberben Pécsre látogatott, hogy meghívójával, Áder Jánossal részt vegyen az országos horvát nap eseményein. A magyar államfő akkor azt mondta, hogy példaértékű a jószomszédi viszony, amely Magyarország és Horvátország kapcsolatát jellemzi. Hangoztatta: ez a hagyomány kötelez arra, hogy a jószomszédi viszonyt megtartsák akkor is, amikor Horvátország az Európai Unió tagjává válik.
   
Horvátország idén július elsejétől lesz az unió tagja.
   
A horvát elnök köszönetet mondott Magyarországnak azért, hogy folyamatosan és kitartóan támogatta Horvátországot az EU-s csatlakozáshoz vezető úton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.