A kereskedelmi forgalom növelése is szóba került

Szijjártó Péter a mexikói külügyminiszter-helyettessel tárgyalt

A Magyarország és Mexikó közötti kereskedelmi forgalom növelése is szóba került Juan Manuel Gómez Robledo mexikói külügyminiszter-helyettes és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára keddi budapesti tárgyalásán.

2013.04.09 11:25MTI

A megbeszélésen - amelyről az államtitkárság tájékoztatta az MTI-t - a mexikói diplomácia vezetőjének helyettese elmondta, hogy Európának fontos szerepet szánnak a mexikói export növelésében.
   
Szijjártó Péter pedig hangsúlyozta, hogy ez komoly lehetőséget jelent Magyarországnak, "mert bár három év alatt megháromszoroztuk az importunkat, és megdupláztuk az exportunkat, de az egymilliárd dolláros kereskedelmi forgalom még bőven hagy lehetőséget a növelésre".
   
Ennek jegyében a két ország befektetési ügynökségei a jövőben együttműködnek a kereskedelmi forgalom növelése érdekében azért, hogy újabb mexikói vállalatok kövessék a Magyarországon működő két nagyon sikeres - autóipari beszállító és építőipari - céget - tájékoztatott az államtitkárság.
   
Hozzátették: a felek megállapodtak továbbá abban, hogy tárgyalásokat kezdenek egy ösztöndíj-csereprogram elindításáról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.