Meggyilkolt pszichológus

Ítélet születhet Bándy Kata meggyilkolásának ügyében

Várhatóan ítéletet hirdet ma a Pécsi Törvényszék a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával vádolt P. László büntetőperében.

2013.04.05 07:37MTI

Az ügyben első fokon eljáró bíróság Antal Gábor vezette büntetőtanácsa március 18-án befejezte a bizonyítási eljárást, és a tárgyalást április 5-re napolta el azzal, hogy akkor kerül sor a perbeszédekre és a határozathozatalra is.

Az ügyészség a korábban tizenegyszer büntetett P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja Bándy Kata halálával összefüggésben. A vád szerint a 26 éves férfi tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát, egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, s közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta.

P. László beismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna. Azzal védekezik, hogy Bándy Katával már hetekkel a tett előtt megismerkedett, sőt intim kapcsolatba került. Vallomása szerint azért fojtotta meg, mert indulatba jött, mert a nő nem vállalta fel a kapcsolatukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.