Gyász

Meghalt Roger Ebert világhírű filmkritikus

Hetvenévesen elhunyt Roger Ebert - közölte csütörtökön a világhírű amerikai filmkritikus írásait évtizedek óta megjelentető Chicago Sun-Times című lap.

2013.04.05 04:41MTI

Ebert előző nap jelentette be, hogy kiújult rákbetegsége, amellyel már bő egy évtizede küzdött. Több nagy csatát is megvívott a kórral: műtéteken és kemoterápián esett át. Az egyik operáció következtében nem tudott beszélni és enni, a kommunikációt egy speciális számítógéppel, illetve papírral és ceruzával oldotta meg, és csövön keresztül táplálta magát.

A kritikus pályafutása több mint négy évtizedet ölelt fel, írásait világszerte mintegy kétszáz újság vette át. Ő volt az első filmkritikus, aki Pulitzer-díjat nyert. A Chicago Sun-Times szerint olyan űrt hagyott maga után, amelyet nem lehet betölteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.