Árvíz

Tovább áradnak a folyók a Tiszántúlon

Tovább áradnak a folyók a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) működési területén, ezért folyamatos a védekezés a Hortobágy-Berettyón, a Berettyón és a Tisza bal partján.

2013.04.04 13:00MTI

A Hortobágy-Berettyón a legmagasabb, harmadfokú a készültség, a borzi vízmércénél csütörtök reggel 374 centiméter volt a vízállás - tette hozzá az igazgató.
   
A Berettyón, a torkolatnál másodfokú a készültség, Szeghalomnál egy nap alatt 15 centimétert emelkedett a víz szintje, csütörtök reggel 493 centiméter volt a vízállás, s az áradás folytatódik. A folyó felső szakasza - kis mértékű apadást követően - ismét árad. Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség, a Pocsajnál mért vízszint 394 centiméter - ismertette Bara Sándor.
   
A védelemvezető tájékoztatása szerint továbbra is elsőfokú készültség van érvényben a Tivizig tiszai védelmi szakaszain, a Tisza bal partján Tiszafüred és Rakamaz között; jelenleg Tokajnál 658 centiméter a vízállás, a folyó tovább árad.
   
A belvízi elöntés csaknem 2000 hektárral nőtt szerda óta, jelenleg 28 700 hektár föld áll víz alatt a térségben. A Tivizig 12 belvízvédelmi szakaszából 10-en folyik védekezés: nyolc szakaszon másod-, kettőn elsőfokú készültség van érvényben.
   
Az igazgatóság 21 szivattyútelepe már 4 millió köbméter feletti vízmennyiséget emel át naponta a befogadó folyókba, csatornákba, a védekezésben összesen 328-an vesznek részt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.