Összegzik az eddigi eredményeket

Ismét Dobogókőn tanácskozik a miniszterelnök az MSZP vezetőivel

Pénteken ismét Dobogókőn tanácskozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségével, a szocialista parlamenti frakcióvezetéssel, a kormánytagokkal és az államtitkárokkal - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

2008.06.26 10:03MTI

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök a június 10-én és 11-én tartott első dobogókői konzultáción azt mondta, június végére átfogó szakmai támogatást akar szerezni azokhoz a javaslatokhoz, amelyek a megbeszélések eredményeként ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek.

A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott, hogy a gazdasági növekedés ösztönzéséhez egyszerre több ponton kezdeményeznek változtatásokat, ami az adó- és járulékrendszer megújítását, a szociális rendszer átalakítását, valamint a képzésben és a szakképzésben elindított programok folytatását, ha kell, módosítását jelenti. A kormányfő szerint mindezt úgy kell elérni, hogy az egyensúlyi program megtartása mellett a szociális biztonság is megmaradjon. A Dobogókőn megfogalmazódott közös álláspontról június 17-én tárgyalt az MSZP-frakció, a téma előadója a miniszterelnök volt.

Gyurcsány Ferenc a képviselőcsoport ülése után arról számolt be, hogy a frakció támogatja egy átfogó, a növekedést pártoló program megalkotását. Gyurcsány Ferenc kedden Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével találkozott. Az egyeztetésen abban maradtak, hogy tovább tárgyalnak, először a kormányzati politikai stratégia fő irányairól, majd a konkrét törvényalkotási lépésekről. Az MTI úgy tudja, a pénteki dobogókői egyeztetésen az eddigi megbeszéléseken elhangzott véleményeket, észrevételeket, eredményeket összegzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.