Demonstráció

Tüntetés - elérték a Gyorskocsi utcát - Képek!

A demonstrálók a diákok pénteki rendőrségi előállítása ellen tiltakoztak Gyorskocsi utcában.

Még a Lendvay utcánál >>> képgaléria

2013.03.30 22:11MTI

A Fidesz megalakulásának 25. évfordulóján, illetve az alaptörvény negyedik módosításának április 1-jei hatálybalépése előtt a párt Lendvay utcai székházánál tüntetők egy csoportja a rendezvény végén a Nagykörúton és a Margit hídon át a II. kerületi Gyorskocsi utcába vonult, hogy tiltakozzon a március 7-i "székházfoglaló" HaHa-s diákok szerintük jogszerűtlen előállítása ellen.

Fotó: MTI

A menet egy Alkotmányt feliratú molinó mögött vonult, és Az alkotmány nem játék! mondatot skandálta. A rendőrség épülete előtt a zuhogó esőben az egyik szónok, a péntek reggel ide előállított diák arról beszélt, hogy bár a március 7-i "székházfoglaláskor" felvették az adatait, mégis csak március 29-én, idézés nélkül állították elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi vizsgálati főosztályának épületébe.

Fotó: MTI

A néhány száz fős tömeg 20 órakor a szervezők felszólítására békésen feloszlott. A résztvevők a rendezvény zárásaként elénekelték a Zöld az erdő kezdetű cigány himnuszt.

Fotó: MTI

Március 7-én néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz-székház udvarára, tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken azt közölte az MTI-vel: a Lendvay utcában történtek miatt tett feljelentések alapján csoportosan elkövetett garázdaság, illetve kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárásokat. Pénteken a nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, az előállítások során kényszerintézkedés nem történt. A három ember közül egy nem tett vallomást, ketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen - tudatta az ORFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.