40%-os csökkenés

Kevesebb ösztöndíjat, és azt is késve kapják a Corvinus hallgatói

A korábbinál jóval kevesebb tanulmányi ösztöndíjat kapnak márciusban a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói.

2013.03.21 08:09MTI

Az Emmi ugyanis az előzetesen tervezetthez képest 40 százalékkal kevesebb hallgatói normatívát ítélt meg a felsőoktatási intézménynek - írja a Népszava az eduline.hu-ra hivatkozva.

A döntésről az egyetem hallgatói önkormányzata (EHÖK) e-mailben értesítette a diákokat a lap csütörtöki száma szerint. Az ösztöndíjak utalása másfél-két hete késik, az egyetem eredetileg ugyanis csak a megváltozott normatíva alapján döntött volna a tanulmányi ösztöndíjakról. Mivel az EHÖK közleménye szerint az új számokról még mindig nem kaptak tájékoztatást, a csökkentett normatíva alapján kiszámított összegeket a Diákjóléti Bizottság ezen a héten hirdeti ki.

A hallgatók a teljes ösztöndíjat akkor kapják meg, ha a minisztérium az EHÖK kérésére megnöveli a juttatásokra fordítható összeget. A Corvinus aligha fogja tudni pótolni az összeget saját forrásaiból, az idén ugyanis 2,3 milliárd forinttal kap kevesebb állami támogatást, mint tavaly - olvasható a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.