Rezsicsökkentés

Az áramszolgáltatók perében a döntést jövő hétre halasztották

A jövő hétre halasztotta a döntést hat áramszolgáltatónak a rezsicsökkentéssel összefüggésben a Magyar Energia Hivatal (MEH) ellen indított perében a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn.

2013.03.18 15:25MTI

 Az áramszolgáltatók a MEH rendszerhasználati díjakat megállapító határozatát támadták meg a közigazgatási perben. A négyórás hétfői tárgyaláson a cégek jogi képviselői azzal érveltek, hogy a hivatal határozata jogsértő, egyebek mellett nem megfelelően ismerte el a szolgáltatók jogos költségeit, például az új adókat.
   
Múlt kedden az Országgyűlés megszavazta, majd csütörtökön már életbe lépett és a folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazható az a törvény, amely szerint az energiaszolgáltatók nem háríthatják át a különadókból fakadó többletköltségeiket a fogyasztókra.
   
Az elmúlt hetekben hasonló perekben a gázszolgáltatók javára döntött a bíróság, múlt csütörtökön a Tigáz DSO Földgázelosztó Kft. viszont elállt a pertől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.