Havazás

19 elzárt település és 50-nél több lezárt út van Fejérben

Tizenkilenc település megközelíthetetlen és több mint ötven közutat lezártak a hófúvások miatt Fejér megyében.

2013.03.15 13:23MTI

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tudatta, hogy jelenleg megközelíthetetlen közúton Iszkaszentgyörgy, Zámoly, Csákberény, Nagyveleg, Csákvár, Vértesboglár, Bodmér, Szár, Újbarok, Gánt, Magyaralmás, Csókakő, Bakonycsernye, Balinka, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Kincsesbánya, Baracska és Mány. Ezen kívül több mint ötven közutat kellett lezárni a megyében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert Sándor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyes útszakaszokon már 1-2 méteres hóakadályokat emelt a viharos szél. A szél számottevő enyhülésére az előrejelzés szerint pénteken nem lehet számítani.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: Bakonycsernyénél elakadt egy busz negyven utassal, a katasztrófavédelem péntek délelőtt élelmet és védőitalt, valamint üzemanyagot szállított a helyszínre. A busz kiszabadításán munkagép dolgozik.

Székesfehérvár határában a 8-as főút várost elkerülő szakaszán három, horvát gyerekeket szállító autóbusz nem tudta folytatni az útját Horvátország felé, ezért őket a székesfehérvári melegedőhelyeken szállásolták el.

Fehérvárcsurgónál egy helyi vállalkozás segített egy beteget szállító, elakadt mentő továbbhaladásában.

Tabiné Darabos Anna, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának (MH ÖHP) kommunikációs tisztje az MTI érdeklődésére elmondta: Fejér megyében egy lánctalpas katonai járművet indítottak útnak a hóban rekedtek kiszabadítására. A jármű először Igarpusztára ment, majd onnan Csókakőre indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.