Hóhelyzet

Eljutott a kórházba a farfekvéses szülő nő

Mentőegység indult csütörtök éjjel egy bodajki nőhöz, akinek farfekvéses volt a gyermeke és megindult nála a szülés, de a hó miatt nem tudott kórházba jutni. Az éjjel bravúros akcióban sikerült kórházba juttatni.

2013.03.15 08:34ma.hu

Amint ahogy arról korábban a ma.hu beszámolt, csütörtök éjszaka rendőrökből, a Katasztrófavédelem embereiből, valamint a Mentőszolgálat és a MÁV munkatársaiból álló mentőegység indult a Fejér megyei Bodajkra, ahonnan egy szülő nőhöz kértek segítséget. A kismama hasában a baba farfekvéssel helyezkedett el, ezért az otthoni szülés szinte teljességgel kizárt volt, mielőbb kórházba kellett szállítani, de a rendkívüli hóhelyzet miatt ez különösen nehéz feladat elé állította a mentőegységet.

A példás összefogás eredményeképp a több irányból érkezett segítőknek köszönhetően végül a kismamát előbb a Katasztrófavédelem Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó Egysége elszállította a bodajki vasútállomásra, ahonnan a MÁV egyik mozdonya vitte Székesfehérvárra. A megyeszékhelyi vasútállomáson már mentő-gépkocsi várta, ami azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította - tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság.

Az orvosi vizsgálatok alapján a kismama és a kisbaba is jól van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.