Botrányos ragasztások

Matricás zsidózás az ELTE-n

"Ha valaki azt gondolta eddig, lejjebb már nem mehetünk, akkor tessék."

2013.03.14 15:48ma.hu

Ma reggelre két példányban is "Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek! Üdvözlettel: a magyar hallgatók..." feliratú matrica díszelgett az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének folyosóján. Az egyik a képen látható, a másik darabot György Péter intézetigazgató névtáblájára ragasztották fel.

Fotó: Facebook

"Ha valaki azt gondolta eddig, lejjebb már nem mehetünk, akkor tessék" - olvasható a Heller Ágnes által megosztott Facebook-poszton.

Az ELTE dékánja az eset miatt értesítette a Nemzeti Nyomozó Irodát - írta az Index. A rektorhelyettes szerint aljas provokáció történt. "Ilyen fokú ízléstelenség teljesen idegen az egyetem szellemiségétől, ez minden emberi színvonal alatt van, sajnálatra méltónak tartom, hogy valakik ezzel szórakoznak" - mondta Fábri György. A szóvivő utalt arra, hogy az ELTE vezetése már a HÖK-listák nyilvánosságra kerülésekor egyértelműen kinyilvánította, hogy mélységesen elítélnek minden származásra utaló, vallási, nemi, világnézeti, ideológiai vagy más identitásbeli alapon történő megkülönböztetést vagy erre irányuló szándékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.