Honvédelmi kötelék-program

Hende erősítené a társadalom és a honvédség kapcsolatát

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, továbbá a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére Hende Csaba miniszter csütörtökön meghirdette a Honvédelmi kötelék elnevezésű programot.

2013.03.14 14:40MTI

A program hivatalos indításaként a Honvédelmi Minisztérium a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban keddtől szombatig tartó Forradalmi forgatag című programsorozat rendezvényen a honvédelmi tárca vezetője elsőként lájkolta a Honvédelmi kötelék Facebook-oldalát. 

Hende Csaba újságíróknak elmondta: a kiskamaszoktól a fiatal felnőttekig mindenkit megszólítanak, de azt remélik, hogy idővel az egész országot behálózza majd a honvédség és a társadalom kapcsolatát erősítő, a fiatalokat egészséges életmódra nevelő mozgalom. 

A miniszter kifejtette: a Honvédelmi kötelék elnevezésű programban egyedi, kétoldalú együttműködések révén szervezési és anyagi segítséget nyújtanak mindazon közösségeknek, amelyek tevékenysége és szellemisége a honvédelem feladataihoz szorosan kapcsolódó értékek megjelenítését és terjesztését segítik. 

Hende Csaba azt is elmondta: nem véletlenül a nemzeti ünnep előtt egy nappal hirdették meg a programot. Hiszen, mint kiemelte: a honvéd szó és a honvédsereg 1848. március 15-én született meg a Pest-Budai forradalomban, amely aztán április 11-én a pozsonyi országgyűlésben történő elfogadásával nyerte el közjogi formáját. 

A Honvédelmi kötelék különös hangsúlyt helyez a sport népszerűsítésére. Elősegíti mindazon közösségek tevékenységét, amelyek az egészséges életmód életvitelszerű elsajátítása mellett, a nemzeti összetartozás fontosságára, a teljesítmény és a munka tiszteletére, egészséges versenyszellemre, csapatmunkára, sportszerűségre, önfegyelemre és kitartásra tanítják és nevelik tagjaikat. 

Az eseményen Hende Csaba és Benkő Tibor vezérezredes, honvéd vezérkari főnök több magyar olimpikonnak a programot népszerűsítő felirattal ellátott pulóvert, pólót és baseballsapkát ajándékozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.