Találkozik a német szövetségi elnökkel is

Áder János hétfőn Berlinbe látogat

Áder János államfő hétfőn kétnapos látogatásra Berlinbe utazik, ahol találkozik a német szövetségi elnökkel, a kancellárral és a külügyminiszterrel is.

2013.03.08 17:26MTI

 A közlemény szerint a hivatalos látogatás első napján a köztársasági elnök találkozik Joachim Gauck német államfővel, majd látogatást tesz az egykori  keletnémet állambiztonsági szolgálat, a Stasi berlini központi vizsgálati fogdájában kialakított emlékhelyen. Ezen a programon - Áder János meghívására - részt vesz egy csoport diák is a pilisvörösvári Friedrich Schiller német nemzetiségi gimnáziumból.
   
Áder János hétfő este a berlini nagykövetségen ünnepi beszédet mond a nagykövetség és a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin közös március 15-ei fogadásán.
   
Kedden Áder János elsőként Guido Westerwelle külügyminiszterrel találkozik, majd Angela Merkel kancellárral folytat megbeszélést.
   
Steffen Seibert német kormányszóvivő pénteken Berlinben közölte: a kancellár és a bemutatkozó látogatásra érkező magyar államfő megbeszélésének középpontjában a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdései, valamint európai és nemzetközi ügyek állnak.
   
A hivatalos program utolsó részeként a köztársasági elnök találkozik Norbert Lammerttel, a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) elnökével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.