Hivatali visszaélés?

Karácsony Gergely feljelentést tesz a Klubrádió-ügyben

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, mert a politikus véleménye szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának a Klubrádió ügyében mutatott viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát.

2013.03.06 12:34MTI

A független képviselő szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében utal arra, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon határozatát, amelyet tavaly decemberben hozott a testület a Klubrádió által használt fővárosi 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban. 

A bíróság új eljárásra kötelezte a hatóságot. A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa hozzáteszi, hogy a testület az eljárás során "sorozatosan nem követte" a Fővárosi Ítélőtábla több ítéletében számára meghatározott, a törvények szerint kötelező iránymutatását.
 
A PM üdvözli a bíróság döntését, amely immár a negyedik ítélet volt, ami a médiatanács ellenében született - írja. Szavai szerint értetlenül állnak a médiatanács kedden kiadott közleménye előtt, amely szerinte arra utal, hogy "a csupán fideszes tagokból álló testület megint ki akarna bújni a bírósági ítélet alól és újabb trükkökön gondolkodik azért, hogy el tudja hallgattatni az egyetlen ellenzéki hangvételű rádiót". 

A médiatanács a döntéssel kapcsolatban azt közölte: álláspontja szerint a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására új eljárás keretében kerülhet sor, összhangban a bíróság döntésével. A testület új határozatának meghozataláig - hasonlóan a jogvita kialakulása óta eltelt időszakhoz - a Klubrádió továbbra is folyamatosan sugározhat - tartalmazza a hatóság keddi közleménye.
 
A PM álláspontja szerint a médiatanács viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, mert a testület tagjai hivatalos személyek, akik másoknak szándékosan kárt okoznak azzal, hogy nem teljesítik a törvények által rájuk rótt feladatot - jelenti ki Karácsony Gergely. A képviselő ezért még szerdán feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.