Ahelyett, hogy kormányozna

MSZP: a kudarcról akarja elterelni a figyelmet a Fidesz hazugságokkal

Az MSZP szerint a Fidesz továbbra is az ellenzékre mutogat, ahelyett, hogy kormányozna, harcos nyilatkozatai mögött pedig a nyugdíjasok is csak sarcot találnak.

2013.03.05 17:51MTI

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Fidesz megadóztatatta a szolgálati nyugdíjasok járandóságát, el akarták venni több tízezer özvegyasszony nyugdíjának felét, és ez utóbbit csak az elemi felháborodás akadályozta meg.

Hozzátette: embertelen felülvizsgálatra küldtek közel 200 ezer rokkantnyugdíjast. Elvették 3 millió ember 3000 milliárd forintnyi nyugdíj-megtakarítását. Százmilliárdot vontak ki a gyógyszerkassza támogatásából. Megnyomorítják a közgyógyellátottakat, a gyógyászati segédeszközt igénylőket - sorolta, majd kitért arra: tízezrek veszíthetik el az orvosi ellátásra való jogosultságukat, mert nem születnek határozatok a felülvizsgálatok után. A Fidesztől akár egyszerre is elveszíthetik az érintettek az árvaellátás felét, a saját ellátásuk egy részét, és az özvegyi nyugdíjat is - jegyezte meg, majd arra szólított fel: "hazugságok helyett ezt magyarázzák meg".

Zsigó Róbert, a kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz szerint a baloldal ismét a nyugdíjak megadóztatását fontolgatja. Úgy fogalmazott, a szocialisták és "a hozzájuk kapcsolódó szervezetek" ugyanazt a gyakorlatot szeretnék folytatni, mint amit a 2010 előtti "bankárkormány".

A politikus azt mondta, az Együtt 2014 megemelné a személyi jövedelemadó mértékét és csökkentené a minimálbért, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök elvenné a családi adókedvezményt, a szocialisták pedig nem támogatják a rezsicsökkentést, "így joggal gondolhatjuk, hogy a rezsiárakat visszaemelnék".

A 2002-2010 közötti ciklus legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok voltak, akiktől elvették például a 13. havi nyugdíjat, most pedig a baloldal megint "a nyugdíjak megadóztatásával kacérkodik" - jelentette ki Zsigó Róbert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.