Vétség miatt

Próbára bocsátotta a bíróság Orbán "személyes tanácsadóját"

Két éve garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság Habony Árpádot - írta honlapján a Magyar Narancs, amely szerint a miniszterelnök "személyes tanácsadóját" két év próbaidőre bocsátották.

2013.02.27 18:57MTI

Habony Árpád ügyvédje közleményben cáfolta, hogy védence testi sértést követett volna el, közlése szerint a bíróság csak intézkedést alkalmazott, annak időtartama is lejár hamarosan.

A Magyar Narancs szerint a Fővárosi Bíróság másodfokú bíróságként azt állapította meg: "(...) a vádlott volt az, aki a gépkocsijából kiszállt és a sértettek után ment, garázda magatartást tanúsított, és fizikailag bántalmazta a sértetteket". Hozzátették: a vádlottat a Fővárosi Bíróság 2011-ben garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta.

Busch Béla, Habony Árpád jogi képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a hetilap csütörtök megjelenő számának beharangozójára. Az ügyvéd azt írta: a lap által említett ügyben az elsőfokú bíróság 2010. április 9-én, a másodfokú bíróság 2011. május 4-én hozott jogerős ítéletet. Kiemelte: a bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést.

"Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza" - közölte az ügyvéd.

Busch Béla rögzítette azt is: "védencem ügyében szereplő házaspár egyébként ugyanabban az időszakban és ugyanazon a helyen egy másik autóssal, egy ifjú hölggyel is összetűzésbe keveredtek, akit bántalmaztak és a párhuzamosan folyó büntető eljárásban őket elítélték".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.